EUROPSKA LIGA: Poznati su parovi polufinala!

Odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige. U polufinalu će igrati Arsenal i Valencia te Chelsea i Eintrach Frankfurt.

 

Nogometaši Arsenala su u uzvratnom dvoboju pobijedili Napoli, nakon 2:0 u Londonu u prvoj utakmici, večeras je u Napulju bilo 1:0 za ‘Topnike’. Strijelac jedinog pogotka bio je Lacazette (36) iz slobodnog udarca.

Valencia je u španjolskom dvoboju rutinski na svojoj Mestalli pobijedila Villarreal sa 2:0 i tako potvrdila 3:1 pobjedu iz prvog susreta. U strijelce su se upisali Lato (13) i Parejo (54).

Arsenal i Valencia svoj će prvi polufinalni susret igrati 2. maja u Londonu, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Valenciji.

Eintracht Frankfurt je s 2:0 svladao Benficu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige i prošao u polufinale na temelju većeg broja pogodaka postignutih u gostima.

Eintracht je poveo u 37. minuti pogotkom Kostića. Raspoloženi Rebić je prošao nekoliko igrača, dodao loptu Gaćinoviću čiji je udarac sa 20-ak metara zaustavila vratnica, no lopta se odbila do Kostiću koji je pogodio za 1:0.

U 67. minuti Rebić je ponovno započeo akciju, donio je optu pred kazneni prostor Benfice, a onda asistirao za Rodea koji je preciznim udarcem svladao Vlachodimosa.

Eintracht će u polufinalu 2. i 9. maja igrati protiv Chelseaja koji je s ukupnih 5:3 izbacio Slaviju iz Praga. Prva utakmica igrat će se u Frankfurtu, dok će uzvrat biti u Londonu.

Chelsea je u golijadi na Stamford Bridgeu slavio sa 4:3 svladao što mu je uz 1:0 iz prvog susreta u Pragu bilo dovoljno za prolazak u polufinale.

Pobjednici polufinala igrat će u finalu u Bakuu 29. maja.