Milan slavio tijesnu pobjedu protiv Bologne i nastavio sanjati o Ligi prvaka!

Milan je u okviru 35. kola italijanske Serie A slavio izuzetno važnu pobjedu nad Bolognom 2:1 i nastavio sanjati o plasmanu u Ligu prvaka.

Bologna je u prvom poluvremenu bila nešto konkretniji rival, ali je Milan uspio na odmor otići sa minimalnim vodstvom. Suso se odlično snašao na rubu šesnaesterca i lijepo matirao Skorupskog za veliko slavlje. Igrala se 37. minuta.

https://streamable.com/dgvyu

U drugom poluvremenu igrao se dosta sadržaniji i kvalitetniji fudbal. Calhanouglu i Pulgar imali su priliku za postizanje pogotka, ali nisu uspjeli, što je pošlo za nogom Boriniju u 67. minuti.

Napadač se našao na pravom mjesto i centaršut zakucao uz stativu. Tada se dalo zaključiti da će Rossoneri mirno privesti kraju utakmicu.

https://streamable.com/29o6t

Međutim, Milan ove sezone jednostavno ne može bez šok završnica. Samo par minuta nakon postignutog pogotka, Donnarumma je morao vaditi loptu iz mreže.

Destro je iskoristio dodavanje kroz srce kaznenog prostora i lagano uz lijevu stativu matirao mladog čuvara mreže.

https://streamable.com/aagpk

Do kraja utakmice domaćim ti je “preživio” i upisao važan trijumf. Vrijedi napomenuti da je Di Bello pokazao tri crvena kartona. Kod Milana je ranije u svlačionicu otišao Paqueta, dok su kod Bologne isključeni Mitchell Dijks i Nicola Sansone.

Milan je nakon ovog kola na petoj poziciji sa 59 bodova, tri manje od Atalante koja je na četvrtoj poziciji. Bologna je na 15. sa 37 osvojenih bodova.