Uzalud skupocjen sat ako ne pokazuje pravo vrijeme

Eden Hazard u četvrtak je i službeno postao igrač Real Madrida nakon što je potpisao ugovor i predstavio se navijačima na Santiago Bernabeu stadionu.

Belgijanac je nakon dugogodišnje epizode u Premiershipu odlučio da ispuni san i kako kaže zaigra za Real Madrid. Potpisao je petogodišnji ugovor koji će ga u klubu zadržati najmanje do 2024. godine.

“Zdravo svima. Pričati ću na francuskom jer moj španski još nije dovoljno dobar. U blizini je škola tako da to učenje neće biti problem. Hvala predsjedniku na dočeku, mojoj porodici koja je tu sa mnom. Sretan sam što ću obući dres i braniti boje Real Madrida jer mi je uvijek bio sam da igram za ovaj klub. Hvala vam svima na fantastičnom dočeku.” – kazao je Hazard nakon potpisa ugovora.

Jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji potrudio se da ostavi što bolji utisak kod navijača i ostalih uposlenika u klubu, a španski mediji su mu nedugo nakon konferencije pronašli veliki propust.

Hazard se jučer na predstavljanju pojavio sa satom Richard Mille RM016 od 18-karatnog zlata optočen dijamantima. Vrijednost sata je vrtoglavih 68.000 eura, ali postoji mali problem, barem kod Hazardovog primjerka.

Novinari su primjetili da Hazardov sat ne radi obzirom da je u kućici koja pokazuje datum stajao broj osam, a jučer je bio 13. juni.

Izvjesno je da ovaj primjerak igraču služi samo kao modni dodatak, a vjerovatno je i nakon ovoga uvidio kako mora biti oprezniji jer iskusnim novinarima ništa ne promiče.