Insigne bez dlake na jeziku: Sarri je postao izdajnik i tako će biti zauvijek!

Nogometaš Napolija Lorenzo Insigne još jednom je kritikovao bivšeg trenera Napolitanaca Maurizija Sarrija koji je prije početka sezone postao novi šef stručnog štaba ljutog rivala Juventusa.

Sarri je nakon odlaska iz Napolija samo godinu dana proveo na klupi Chelseaja s kojim je osvojio izuzetno uspješnu treću poziciju u engleskom Premiershipu, a pored toga stigao je do finala Capital One cupa i uspio je osvojiti Evropsku ligu.

Ovaj stručnjak tokom čitave sezone imao je neprestane probleme na klupi Chelseaja, često se pričalo o njegovom odlasku bez obzira na ostvarene rezultate, a na kraju je potpisao sporazumni raskid ugovora s Plavcima i već sljedećeg dana predstavljen je kao novi trener Juventusa.

Odlazak u redove ljutog rivala temperamentni Napolitanci će teško oprostiti bivšem treneru, a najbolji je pokazatelj izjava jednog od najboljih igrača ove ekipe Lorenza Insignea koji je rekao da je Sarrijev odlazak u Juventus ništa drugo nego izdaja.

“Rekao sam već jednom, a nemam problem s tim da to ponovim više puta. Odlazak Maurizija Sarrija u Juventus je izdaja i tako će biti zauvijek.” – kazao je Insigne.