ODLAZAK LEGENDE: Fernando Torres se oprostio od nogometa!

Proslavljeni španjolski nogometaš Fernando Torres (35) odlučio je završiti svoju profesionalnu nogometnu karijeru.

Bivši napadač Atletico Madrida, Liverpoola, Chelsea i Milana karijeru je završio kao igrač japanskog prvoligaša Sagan Tosua.

Nakon uzbudljivih 18 godina, došlo je vrijeme da zaključim svoju nogometnu karijeru“, objavio je Torres na svom profilu na Instagramu.

View this post on Instagram

Hola a todos ,estoy haciendo este video porque tengo algo muy importante que anunciaros . Después de 18 años apasionantes ,ha llegado el momento de poner punto y final a mi carrera . El próximo domingo día 23 a las 10:00 de la mañana ,hora local en Japón ,tendré una rueda de prensa en Tokio donde daré a conocer todos los detalles y contestaré a vuestras preguntas. .Nos vemos allí. Hi everybody, I’m making this video because I have something very important to announce. After 18 exciting years, the time has come to put an end to my football career. Next Sunday, the 23rd at 10:00 a.m., local time in Japan, I will have a press conference in Tokyo where I will explain all the details and answer your questions. See you there.

A post shared by

Torres je prošao akademiju Atletico Madrida i kao 17-godišnjak debitirao za prvu momčad i već u svojoj prvoj seniorskoj sezoni pomogao momčadi da se vrati u prvoligaško društvo.

S 19 godina dobio je i kapetansku traku. Za Atletico je igrao od 2001. do 2007. godine te od 2016. do 2018. Upisao je 321 prvenstveni nastup i postigao 109 golova.

Torres je od 2007. do 2011. briljirao u dresu Liverpoola s kojim nije uspio osvojiti nijedan trofej, ali je u 142 utakmice postigao 81 gol.

Odlaskom iz Liverpoola u Chelsea, već u njegovoj prvoj sezoni Chelsea je osvojio Ligu prvaka i FA Cup, a godinu kasnije ‘Bluesi’ su bili pobjednici Europske lige. Za Chelsea je u 172 utakmice postigao 45 golova.

Iz Londona je 2014. otišao na četveromjesečnu posudbu u Milan, gdje se nije proslavio. Uslijedio je povratak u dječački klub. S Atleticom nije uspio osvojiti Ligu prvaka, iako je bio u finalu 2016., ali je pretprošle sezone po drugi put osvojio Europsku ligu.

Bio je važan član španjolske reprezentacije s kojom je dvije titule Europskog prvenstva europski (2008. i 2012.) i jednu titulu Svjetskog prvenstva 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Torres će ostati u nogometu u ulozi savjetnika japanskog Sagan Tosua, kluba u čijem je dresu završio svoju veliku karijeru.