Simeone dovodi PAKLENOG napadača za kompletiranje strašne momčadi!

Atletico Madrid je jedna od ekipa koja je pretrpila najveće promjene u svom rosteru. Tzv. okosnica ekipa ih je napustila, a sada su tu novi igrači spremni na najveće izazove.

 

Ovo ljeto je bez dileme bilo jedno od najtežih za Diega Simeonea. Argentinac je ostao bez nekoliko bitnih igrača, od koji se izdvajaju Diego Godin, Lucas Hernandez, Rodri, Juanfran, Gelson Martins i u konačnici Antonie Griezmann.

‘Jorgandžije’ su od prodaje igrača koji Wanda Metrpolitano stadion nisu napustiti besplatno zaradili približno 311 miliona eura.

Ti novci su odmah uloženi u nove nade koje predvodi Joao Felix. Portugalac je pokazao da će biti izuzetno ubitačan u vrhu napada, koji će biti dodatno oslabljen odlaskom Nikole Kalinića.

‘El Cholo’ će prema pisanju španskih medija iskoristiti pasivnost italijanskih klubova i nakon pregovora angažovati paklenog igrača željnog dokazivanja u Evropi, Evertona Soaresa.

2

Španski mediji prenose da je uprava kluba stupila u pregovore sa agentima Brazilca, a poznavajući učinkovitost iste, transfer bi uskoro mogao biti ozvaničen.

Everton se proslavio na minuloj Copa Americi gdje je proglašen za najboljeg strijelca, a bio je na radaru Milana koji ga ipak nije uspio angažovati.

Njegovim potpisom Simeone će dobiti i posljednji dio mozaika koji će biti spreman da pomrsi račune u domaćoj, ali i Ligi prvaka naredne sezone.