SLUŽBENO: Claudio Marchisio završio profesionalnu karijeru!

Nekadašnji igrač Juventusa i reprezentativac Italije Claudio Marchisio objavio je kraj profesionalne nogometne karijere.

 

Marchisio je putem Twittera potvrdio da je okačio kopačke o klin, a potom je održao konferenciju za medije na stadionu matičnog kluba Juventusa.

Obećao sam sebi da ću postati nogometaš. Igrao sam sve dok sam se osjećao čudesno prilikom ulaska na teren. Međutim, došlo je vrijeme kada nisam ispunjavao svoje obećanje, zbog toga ću ranije prestati igrati. Zahvalan sam svom snu koji mi je dao snagu, uspjeh i radost.” – kazao je između ostalog Marchisio.

Ratobroni veznjak je rođen u Torinu, a Juventusu se priključio kada je imao samo sedam godina. Skupio je 389 nastupa za Staru damu te je upisao 37 pogodaka i 43 asistencije, a dobio je samo jedan crveni karton.

Osvojio je sam titula prvaka Italije u periodu od 2012. do 2018. godine te nastupa u dva finala Lige prvaka, no povrede koljena su mu pravile probleme u proteklih nekoliko sezona.

Za reprezentaciju Italije je odigrao 55 utakmica u kojma je postigao pet golova. Igrao je na dva svjetska prvenstva te bio u timu koji je stigao do finala Evropskog prvenstva 2012. godine.