Hrvatska u Wales po EURO: Nema kalkulacija, idemo po pobjedu!

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će otputovati u Cardiff gdje ih u nedjelju u 20.45 očekuje kvalifikacijski susret s Walesom.

Svjetski viceprvaci su u četvrtak s uvjerljivih 3:0 pobijedili Mađarsku i tako došli korak do plasmana na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić rekao je kako im je glavni prioritet pobijediti Wales, te da ne bi bio sretan s bodom iz Cardiffa.

Bilo bi lijepo pobijediti i to nam je cilj. Nemamo pravo ući u bilo koju utakmicu kalkulirajući. S obzirom na kvalitetu, ne mogu ja ovoj momčadi reći da idemo igrati na bod, nego idemo pokušati osigurati plasman na Europsko prvenstvo pa dočekati novembar mirni.

U Walesu nas čekaju teži uvjeti, kiša im pada već dulje vrijeme. Nadam se i da se nismo previše potrošili protiv Mađarske, pogotovo zato što nisu svi igrali do kraja“, rekao je Dalić.

Hrvatska vodi na tablici grupe s 13 bodova, Slovačka je druga s 10 bodova, Mađarska ima devet, a Wales sedam bodova, ali i utakmicu manje. Posljednji je Azerbajdžan s jednim bodom i također utakmicom manje.

‘Vatreni’ već u Cardiffu mogu osigurati EURO, a ako ne uspiju ostaje joj još jedna prilika, 16. novembra u Rijeci protiv Slovačke.