Dinamo do boda u Ukrajini, Atletico se provukao protiv Bayera

U okviru trećeg kola najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi, Dinamo Zagreb je u hladnoj Ukrajini odigrao 2:2 sa domaćim Shakhtarom. U drugoj utakmici koja je počela od 18:55h Atletico je minimalno porazio Bayern Leverkusen 1:0.

 

Domaći su bolje počeli u ovom dosta izjednačenom duelu i u 17. minuti su došli do vodstva. Marlos se dobro snašao na desnoj strani i uposlio Konoplyanku koji potom rutinski trese mrežu ‘Modrih’.

Dinamo je nakon primljenig pogotka zaigrao dosta ofanzivnije, a nagrada je stigla u 25. minuti kada nakon izrađene akcije pogađa Dani Olmo.

Rezultatom 1:1 se otišlo na desetominutni odmor, a i u nastavku se igralo istim tempom. Gosti iz Hrvatske preokrenuli su rezultat u 60. minuti kada je sa bijele tačke bio siguran Oršić.

Na svom terenu uvijek nezgodni Shakhtar nije se predavao i do izjednačenja stigao je u 75. minuti kada mrežu Livakovića trese Dodo nakon fantastičnog zadnjeg dodavanja.

Dodo je ispostavit će se postavio konačan rezultat ogleda nakon kojeg Dinamo Zagreb na svom kontu ima četiri osvojena boda.

U drugoj utakmici koja je bila na rasporedu u istom terminu Atletico Madrid je u samom finišu utakmice uspio postići pogodak protiv Bayer Leverkusena i tako lopticu prebaciti na Juventus.

Alvaro Morata je strijelac izuzetno važnog pogotka 78. minuti, a u ovoj grupi se od 21:00h sastaju Juventus i Lokomotiva iz Moskve. ‘Jorgandžije’ su nakon ovog kola na prvom mjestu sa utakmicom više od ‘Stare dame’.