Liverpool sigurnim trijumfom nad Cityjem dodatno povećao razliku na tabeli

Trenutni lider engleskog Premiershipa ekipa Liverpoola je u utakmici mjeseca na svom Anfieldu savladala ekipu Manchester Cityja rezultatom 3:1.

 

Već u 6. minuti, domaćini su stigli do vodstva. Mane je lijepo povukao prema naprijed, a cijelu situaciju je pratio i Fabinho. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je stigla do njega, on se fino namjestio i majstorski matirao Brava za erupciju na tribinama.

Šest minuta kasnije Liverpool je stigao i do drugog pogotka. Maestralno ubacivanje Robertsona iskoristio je Salah da glavom zakuca loptu iza nemoćnog čuvara mreže ‘Građana’.

Pogotkom Egipćanina iz 13. minute postavljen je konačan rezultat prvog dijela iako su oba tima mogla da postignu bar po jedan pogodak.

U 51. minuti susreta, 3:0 za Liverpool. Mane je kao po običaju savršeno ispratio i na drugoj stativi sačekao loptu koju je poslao Henderson i tako bacio City na koljena.

Nakon niza neuspješnih pokušaja, tračak nade Cityju vraća Bernardo Silva. Portugalac je snažnim udarcem uz samu stativu ostavio Alissonu minimalne šanse za intervenciju.

Nakon primljenog pogotka Klopp je razumljivo povukao svoje redove. Izašao je Firimino a sredinu je dodatno ojačao Oxlade-Chamberlainom. Nešto kasnije je i Mohameda Salaha zamijenio Joe Gomez.

To se ispostavio kao ispravan potez jer momčad Pepa Guardiole do kraja nije uspjela uraditi ništa što bi narušilo sigurnu prednost Redsa.

Liverpool je nakon ovog kola na +osam u odnosu na prvog konkurenta, ekipu Leicestera. Manchester City je pao na četvrtu poziciju sa 25 osvojenih bodova.