KONAČNO! Mauricio Pochettino uskoro ima novi klub!

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino je bez trenerskog angažmana od prošle godine kada je dobio otkaz na klupi Tottenhama.

Londonski klub katastrofalno je započeo novu sezonu, a odgovornost je preuzeo Pochettino koji je zbog toga “nagrađen” otkazom.

Nakon što je Argetinac postao slobodan na tržištu, pokrenuta je lavina špekulacija o narednoj destinaciji zaista perspektivnog stručnjaka.

Pominjao se PSG, Bayern Munchen, pa čak i Barcelona ali je Pochettino ipak odlučio da sačeka onu pravu, koja je prema pisanju pouzdanih medija ipak stigla.

Navodno je Manchester United pokrenuo pregovore sa nekadašnjim strategom ‘Spursa’ i za očekivati je da od ljeta postane novi vođa stručnog štaba tima sa Old Trafforda.

Pochettino je tražio potpunu slobodu kada su transferi u pitanju, a zbog velikog pritiska javnosti i navijača Glazeri će biti primorani da mu ispune tu želju.

Solskjaer će bez obzira na učinak na kraju sezone napustiti kormilu kluba, a na ime odštete će biti bogatiji za približno 2 miliona funti.