Velika borba Barcelone i Reala za potpis “španjolskog Zidanea”

Dva najveća španjolska nogometna kluba, Barcelona i Real Madrid, već su počeli planirati ljetni prijelazni rok.

Sljedeći El Clasico bit će odigran 1. marta, ali do tada bi mogli dobiti još napetiji okršaj vječitih rivala.

Prema pisanju katalonskog Sporta, Barcelona je blizu dogovora s Fabijanom Ruizom oko osobnih uvjeta, ali preostaje onaj teži dio posla, dogovor s Napolijem.

Tu u priču ulazi Real koji će pokušati “oteti” španjolskog veznjaka svom velikom rivalu. ‘Kraljevi’ su ga željeli i prošlog ljeta, no transfer se ipak nije realizirao.

Ruiz je u Napoli stigao iz Betisa u ljeto 2018. godine za 30 milijuna eura, a prema Transfermarktu njegova trenutačna tržišna vrijednost iznosi dvostruko.

Nema sumnje da će Aurelio De Laurentis iskoristiti zanimanje dva najveća španjolska kluba i dodatno povisiti cijenu. Prema nekim informacijama, kontroverzni predsjednik Napolija izvisio je cifru od čak 90 milijuna eura.

Real je navodno spreman odriješiti kesu i isplatiti De Laurentiisu koliko traži, dok se u Barceloni nadaju da će smekšati Napolijevog gazdu i dobiti Ruiza za 60 milijuna eura.

Ono što ide u prilog Barceloni je činjenica da je 23-godišnji veznjak surađivao s Kikeom Setienom u Betisu, a upravo je pod njegovim vodstvom i zaslužio transfer u Napoli.

Dvadesettrogodišnji Španjolac je veliki talent, mnogi ga uspoređuju sa Zinedineom Zidaneom i zasigurno predstavlja pravo pojačanje i za Real i za Barcelonu.