LUKAVI NIJEMCI: Otkriven razlog zbog kojeg Olmo grije Leipzigovu klupu?

Nogometaši Leipziga po prvi su puta u povijesti nastupili u Ligi prvaka i odmah se plasirali u četvrtfinale, eliminiravši prošlogodišnjeg finalista Tottenham.

Leipzig je na dominantan način, s pobjedama 1:0 u Londonu te 3:0 u Leipzigu, osigurali plasman među najboljih osam elitnog natjecanja.

No, u tim dvobojima na travnjaku niti minute nije proveo bivši ofenzivac zagrebačkog Dinama, mladi španjolski reprezentativac, Dani Olmo.

Iako je tijekom januara Olmo govorio kako je izabrao Leipzig jer će imati priliku igrati i dokazivati se, trener Julian Nagelsmann posljednjih tjedana dao mu je tek pola sata prilike.

Postavlja se logično – pitanje što događa s Olmom?

Naime, prema pisanju njemačkih medija, Leipzig igra u sjajnoj formi te se trener Nagelsmann vodi činjenicom da pobjednički tim ne treba mijenjati, stoga je Olmo ostao na klupi.

Također, na Olmovoj poziciji igra Marcel Sabitzer, čovjek koji je već godinama jedan od ključnih igrača njemačkog kluba.

S druge strane, neki pišu da je Olmov status takav zbog onoga što je dogovoreno s Dinamom vezano uz transfer. Sporna je situacija s bonusima koje bi hrvatski prvak trebao zaraditi sukladno nastupima Španjolca.

Za svakih 15 natjecateljskih nastupa u kojima Olmo odigra 46 minuta Dinamo će zaraditi dodatnih milijun eura od već zarađenih 19 milijuna eura.

Dinamo tako može dobiti najviše četiri milijuna eura, no Olmo prije toga mora upisati 60 nastupa (i tu igrati više od 45 minuta) za Leipzig.

Primjera radi, za sada niti jednom nije odigrao 46 minuta.