Kako je jedno pismo uništilo snove Angela Di Marije

Veznjak PSG-a Angel Di Maria u popularnoj argentinskoj televizijskoj emisiji Podemos Hablar otkrio je kako mu je Real Madrid 2014. godine uništio snove o igranju u finalu Svjetskog prvenstva proti Njemačke.

Real Madrid je 2014. godine postao prvak Evrope, a jedan od glavnih igrača Kraljevskog kluba bio je upravo Di Marija.

Univerzalni veznjak svoju je dobru formu prenio i u dres reprezentacije Argentine sa kojom je stigao do samog finala Svjetskog prvenstva. I tu počinje njegova noćna mora.

Di Maria je propustio polufinalni meč protiv Holandije zbog povrede bedrenog mišića, a uoči finala u kojem je želio igrati, stiglo je pismo prijetnje iz Real Madrida da ne smije nastupiti jer je već dogovoren njegov transfer u Manchester United vrijedan 75 miliona eura.

“Doktor u reprezentaciji Daniel Martinez donio mi je pismo i rekao da je stiglo iz Madrida. Znao sam da me žele prodati, a u pismu je bila prijetnja tužbom ako zaigram u finalu, što sam tek poslije saznao. Znali su da sam povrijeđen i da bi igrajući mogao upropastiti dogovoreni transfer u Manchester United vrijedan 75 miliona eura. Poderao sam pismo bez da sam ga otvorio, to je bilo moje finale i nisam se plašio njihovih prijetnji. Rasplakao sam se i molio selektora da igram, ali on je umjesto mene stavio Enza Pereza.” – otkrio je Di Maria.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime