ZIDANE U “NEMOGUĆOJ MISIJI”: Benzemin nasljednik stiže iz Engleske?!

Karim Benzema polako ali sigurno ulazi u pozne igračke godine i Real Madrid se mora pripremiti za period u kojem neće imati njegovu podršku na terenu.

Francuz je već sezonama prvi izbor u napadu ‘Kraljeva’, ali godine ne igraju u njegovom timu. Pomoć kolega izostaje i čini se da je i Benzema na zalasku bogate karijere.

Real Madrid je prošlo ljeto napravio pravu “bombu” kada je iz Eintrachta doveo Luku Jovića za više od 70 miliona, što se pokazalo kao veliki neuspjeh.

Zidane je svjestan da mu je potreban igrač sličan Benzemi i s toga je spreman krenuti po mišljenju mnogih u “nemoguću misiju” ovo ljeta.

Otočki mediji prenose da proslavljeni stručnjak želi Harryja Kanea, igrač poznatog po velikom broju pogodaka u svakoj sezoni.

Iako je Englez upravo ono što treba Real Madridu, posao neće biti lagan. Dobra saradnja koju imaju dva kluba također neće bit iod velike pomoći jer Tottenham ne razmišlja u tom pravcu.

Mourinho je u nekoliko navrata istakao koliko mu je važan najbolji strijelac u historiji kluba i teško je za očekivati da ga olako puste u redove jednog od najvećih klubova na svijetu.

Ipak, Realova “slamka spasa” je činjenica da Kane iako ugovorom vezan do 2024. godine želi napustiti London u potrazi za trofejima.

Da li će upravo on biti prevaga koja će “isforsirati” transfer ovog ljeta, ostaje da vidimo. Prema Transfermarktu Kane vrijedi 150 miliona eura.

Vrijedi napomenuti da se u potpunosti oporavio od povrede zadnje lože i da će biti na rapsolaganju momčadi po natavku sezone u Premiershipu. Ove sezone je mrežu tresao 17 puta.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime