Atletico u problemu: Oblak je sinoć odigrao posljednju utakmicu za klub?

Atletico Madrid je pod vodstvom Diega Simeonea u četvrtak navečer prvi put eliminisan iz nokaut faze Lige prvaka od kluba za kojeg nije nastupao Cristiano Ronaldo.

Njemački RB Leipzig odigrao je izuzetno disciplinovan meč i sa 2:1 zasluženo zakazao duel protiv PSG-a u polufinalu najelitinijeg takmičenja u Evropi.

Međutim, eliminacija iz Lige prvaka neće biti najveći problem Simeoneu s obzirom da se sve glasnije i češće pominje odlazak Jana Oblaka sa gola ‘Jorgandžija’.

U Londonu je javna tajna da Kepa Arrizabalaga nema mjesta u Lampardovom Chelseaju i upravo se Oblak pominje kao njegova zamjena.

Čini se da je Slovenac ovo ljeto više nego ikada prije blizu izlaznih vrata kluba u kojem je proveo šest sezona i sa kojim je osvojio mnoštvo trofeja.

Međutim, jasno je da Atletico neće pustiti svog najboljeg golmana ispod 100 miliona eura, ali je također i izvjesno da će u cijeli posao biti uključen i najskuplji golman svijeta…

Oblak je na golu tima iz Madrida bio na 257 utakmica, od toga 51 u Ligi prvaka. U čak 139 navrata je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime