Tužna priča bh. sporta: Nekada šampioni Europe, a sada – pred gašenjem

Europski prvak 1979. godine sarajevska Bosna nalazi se pred gašenjem i gotovo sigurno neće nastupati u prvenstvu BiH u narednoj sezoni.

Košarkaški gigant godinama grca u dugovima, koji su za vrijeme pandemije koronavirusa dosegnuli vrhunac, a zbog čega u klubu strahuju od najgoreg scenarija.

Nažalost, to je gorka istina. Svake godine, odnosno svaki mjesec, očekujemo da će se nešto promijeniti, ali situacija je samo gora. Uputili smo pozive za pomoć svim razinama vlasti, od predsjedništva države do općina, ali nam je pomogla samo županija Sarajevo. Međutim, mi sa njihovih 15.000 eura, na kojima smo im itekako zahvalni, ne možemo opstati. Nama na godišnjoj razini treba najmanje 100.000 eura, i to je novac sa kojim bi se borili za opstanak“, rekao je predsjednik kluba Almir Bradić.

Bradić je napomenuo kako Bosna mora 21. septembra prijaviti listu igrača za narednu sezonu. Međutim, ako se situacija drastično ne promijeni, bivši šampioni Europe morat će odustati od natjecanja.

Počeli smo gubiti strpljenje u borbi za goli život. Zanimljivo da više nitko ne priča o krivcima za Bosnine milijunske dugove. Tko je to napravio, kad je to napravio? Uporno udaramo glavom u zid u svim sferama“, poručio je Bradić.

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime