DeGeadres

Adidas je spremio golmanski dres koji će De Geu “pogurati” iz kluba!

Španski čuvar mreže koji važi za jednog od najboljih na svojoj poziciji, David De Gea bliže je odlasku iz Manchester Uniteda više nego ikada.

 

U prethodnim sezonama od odlaska Sir Alexa Fergusona jedan od rijetkih igrača koji je bio “svijetla tačka” u rosteru ‘Đavola’ je David De Gea.

Ove sezone to nije tako. Španac se uklopio u sivilo ekipe i sve su učestalije špekulacije da će napustiti Manchester, a kao naredna destinacija se pominje Pariz.

Rukovodstvo jednog od najvećih klubova u Engleskoj svjesno je rekonstrukcije koja je potrebna timu na ljeto. Očekuje se mnogo odlazaka, ali i angažovanje par “provjerenih” igrača što do sada nije bio slučaj bar kada su najnoviji transferi u pitanju.

Što se tiče opreme tu su stvari skoro jasne jer se pojavio dizajn dresova za novu sezonu. Jedinu novinu što se tiče golmanske opreme otkrio je FootyHeadlines koja bi mogla dodatno “pogurati” De Geu iz kluba.

Adidas je spremio specijalni dres ljubičaste boje, koji se naravno nije svidio navijačima kluba. Nema dileme da se nije dopao ni De Gei kojem je ispod časti da nosi zaista diskutabilnu i pomalo neozbiljnu opremu za narednu sezonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku