Adidas službeno predstavio novi dres Zmajeva

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas službeno je predstavio novi dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Iz Adidasa su pojasnili kako je novi dres napravljen u tradicionalnim bojama naše države, te da su izuzetno ponosni i sretni što će Bosna i Hercegovina na svom prvom Svjetskom prvenstvu nastupiti upravo u njihovim dresovima.

Zanimljivo bijeli dresovi koji su tradicionalno bili domaća garnitura naše reprezentacije, sada su, barem ako je vjerovati Adidasu postali gostujućom garniturom, a domaće utakmice ćemo igrati u dresovima plave boje. Zanimljivo je da se na dresu našla i crna boja, koja nije nikada korištena na prijašnjim dresovima fudbalske reprezentacije BiH.

Adidas ističe kako je nakon sponzorstva sa Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem, Emirom Spahićem i Senadom Lulićem izuzetno ponosan da će njihov dres služiti navijačima Bosne i Hercegovine da sa ponosom iskažu svoj patriotizam i ljubav prema domovini.

Inače, majica i šorc u kojima će naši reprezentativci igrati na Svjetskom prvenstvu napravljen je sa posebnim sistemom ventiliranja “climacool” pa će ga, kako kažu iz adidasa, igrači osjećati kao svoju drugu kožu.

Adidas je potpisivanjem ugovora sa Fudbalskim savezom BiH preuzeo odgovornost da u naredne dvije godine dresovima, ali i ostalom sportskom opremom opskrbljuje sve selekcije i službena lica krovne kuće bh. fudbala.

Premijeru u novom dresu, za koji naši navijači iz Europe javljaju kako u prosjeku košta 85 eura, Zmajevi će imati u noći sa utorka na srijedu kada u Chicagu igraju prijateljski susret protiv Meksika.