Aleksandar Petrović: Moj 40-godišnjak je isprašio najboljeg igrača NBA lige!

PetrovićGiannis

Selektor Aleksandar Petrović istakao je veliko zadovoljstvo zbog pobjede reprezentacije Brazila protiv Grčke u meču 2. kola prve faze Svjetskog prvenstva u Kini te je rekao da je to velika pobjeda za budućnost ovog sporta u toj državi.

Brazil je u meču 2. kola grupe F porazio Grčku rezultatom 79:78, što je jedno od najvećih iznenađenja na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Kini, a Petrović koji je selektor ove reperzentacije istakao je da ova pobjeda ima veliki značaj.

“Ovo je bila historijska utakmica za košarkašku reprezentaciju Brazila. Ova država je bila domaćin Olimpijskih igara 2016. godine i nije napravila veliki uspjeh pa je iz tog razloga ova pobjeda od ogromnog značaja.”

“Imali smo odličan početak treće dionice koji nam je pomogao da preuzmemo kontrolu nad utakmicom, pomoglo nam je dugogodišnje iskustvo igranja protiv Grčke kao i pripremni mečevi.”

Petrović je istakao da je oduševljen igrom svog igrača Alexa Garcije koji je uspio zaustaviti jednog od najboljih košarkaša svijeta, ujedno i jednog od najboljih NBA igrača – Giannisa Antetokounmpoa koji je bio ispod svog prosjeka.

“Skautirali smo mečeve Milwaukeea iz play-offa, igrali smo protiv 23-godišnjaka koji je najbolji igrač NBA lige i ko ga je na kraju zaustavio? Moj 40-godišnjak Alex Garcia koji mu je isprašio zadnjicu.” – kazao je Petrović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku