Andrijana Budimir postala je prva žena na čelu neke muške reprezentacije!

170419Budimir

Bivša proslavljena makedonska rukometašica Andrijana Budimir postala je izbornica muške rukometne reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Andrijana je poznata i kao posljednja djevojka s kojom je u vezi bio tragično preminuli pjevač Toše Proeski.

Nakon velike tragedije koja ju je pogodila te 2007. godine i prometne nesreće u kojoj je Toše izgubio život, Andrijana se posvetila rukometnoj karijeri, a ovih je dana postigla veliki uspjeh.

View this post on Instagram

I am #teamtamara and I am #proud. #esc2019 #daretodream

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on

Andrijana se može pohvaliti kako je postala prva žena u povijesti koja se našla na čelu neke muške rukometne reprezentacije. Čelična dama rukometa preuzela je U17 selekciju Sjeverne Makedonije.

Ispisana je povijest i ponosna sam na to, ali san svakog trenera je da postane izbornik bez obzira na spol! Prvu priliku dao mi je Vardar i u tom su klubu imali povjerenja u mene da vodim pionirsku mušku selekciju“, rekla je Andrijana u intervjuu za 100posto.

170419Budimir1

Budući da radim s generacijom 2002./03. već dugo vremena, da smo najbolja momčad Makedonije i da poznajem praktički svu djecu u tom uzrastu, potpuno je bilo očekivano pa i zasluženo ako hoćete, da dođem na poziciju izbornice“, istaknula je proslavljena rukometašica.

Na pitanje je li imala kakvih problema u vođenju muških momčadi, Andrijana odgovara:

Iskreno, lakše mi je raditi s dečkima, vjerojatno zato što sam 20 godina igrala sa ženama i znam koliko je teže biti njima trener! Momci imaju veliko poštovanje prema meni i odnos nam je odličan“, otkrila je Budimir.

View this post on Instagram

KO VERUJE,OSTVARUJE..

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on

Pratite nas na Instagramu i Facebooku