Četvrtak, 19.07.2018.
Joshua borba Wilder spektakl

Anthony Joshua spreman na borbu s Deontayom Wilderom već sutra!

Anthony Joshua rekao je da će za 50 milijuna dolara boksati s Wilderom već “sutra”, naglasivši kako se borba “mora održati” za dobrobit boksa. Podsjetimo, Wilder je neslužbeno prihvatio poziv Joshue nakon pobjede nad Parkerom.

 

Iako je Wilder bez razmišljanja prihvatio borbu s Joshuom, pregovori su se zakomplicirali, sponzori su izrazito lukavi te će službeni datum i mjesto održavanja borbe pričekati još neko vrijeme.

Moramo priznati da je ovakav rasplet očekivan jer se ipak radi o borbi za pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između dva najbolja boksača današnjice.

Joshua, koji drži IBF, WBA i WBO pojaseve, kaže da je njegov tim napravio konkretnu ponudu američkom taboru, ali otkrio je da i dalje čekaju službeni odgovor.

“Ako je to borba od 100 milijuna dolara, a oni su zadovoljni sa 60-40, odnijet ću 50-50. Dajte mi 50 milijuna dolara i kunem se da ću sutra prihvatiti tu borbu”, rekao je Joshua za Sky Sport.

“Što se tiče povijesti, mislim da se ova borba mora održati jer bi bilo katastrofalno za ovo doba boksa da se to ne dogodi”, završio je Britanac.