Areola je tek stigao u Madrid, a već je “zaratio” sa navijačima

AreolaRMC

Perspektivni francuski čuvar mreže Alphonse Areola ovog ljeta učestvovao je u razmjeni golmana na relaciji Pariz – Madrid, gdje je svoje mjesto u PSG prepustio Keyloru Navasu.

Areola, koji je dobio priliku da brani u Real Madridu, uglavnom čekajući priliku kao zamjena Thibautu Courtoisu, odmah na startu avanture u novom klubu “zaratio” sa navijačima.

Kraljevski klub je u prvom kolu Lige prvaka ponižen na ‘Parku prinčeva’ upravo protiv PSG-a, a sav bijes nakon poraza su navijači ovog kluba usmjerili ka rezervnom golmanu.

Nakon što je isplivala fotografija sa dojučerašnjim saigračima Choupo-Motingom i Kylianom Mbappeom, Areola se našao pod žestokim kritikama navijača Reala.

Sve je kulminiralo do granice na kojoj se Areola na društvenim mrežama morao opravdavati navijačima.

“Dragi navijači Real Madrida, jako sam tužan zbog nekih komentara na fotografiju koja kruži društvenim mrežama. Želim da svi navijači Reala znaju da mi je srce postalo bijelo od dana kad sam potpisao za ovaj klub i ne podnosim ni najmanju sumnju u moju motivaciju i odanost Realu. Ovaj poraz utjecao je na mene kao i na sve koji vole ovu porodicu. Nakon utakmice ponovo sam se družio sa bivšim saigračima i prijateljima, jer nisam imao vremena da se s njima pozdravim kada su mi javili da idem u Madrid. Stoga, ponavljam svoje izvinjenje madridskim navijačima koji su se osjećali uvrijeđeno, to nije bila moja želja i nadam se da ćemo zajedno ostvariti velike uspjehe.” – napisao je Areola.

View this post on Instagram

Querida afición del Real Madrid: me siento muy triste por algunos comentarios a una foto que circula en las redes sociales. Quiero que todos los madridistas sepan que mi corazón es blanco desde que fiché por este club y no puedo soportar la menor duda sobre mi motivación, mi lealtad y mi implicación por el Real Madrid, nuestro Madrid. La derrota de ayer me ha afectado al igual que a todos los que formamos esta gran familia. Tras el partido tuve un reencuentro con mis ex compañeros y amigos, a quienes no me había dado tiempo de despedirme. Por eso, reitero mis disculpas a los madridistas que se hayan sentido ofendidos, no era mi deseo y espero que todos juntos podamos lograr muchos éxitos Hala Madrid!! @realmadrid #halamadrid

A post shared by Alphonse Areola (@areolaofficiel) on

Pratite nas na Instagramu i Facebooku