Četvrtak, 19.07.2018.

Arjen Robben: Trebao sam potpisati za Manchester United, ali onda..

Holandski krilni napadač, Arjen Robben dao je zanimljiv intervju u kojem je naveo detalje prelaska u Manchester United, koji su iznenadno propali i on je potpisao ugovor za klub iz plavog dijela Londona, Chelsea.

 

“Imao sam vrlo dobar odnos sa Fergusonom. Prijatno smo razgovarali o fudbalu i životu, porodici. Veoma je smiren čovjek, trener za kojeg sam istinski želio igrati. Odveo me je do trening kampa i Old Trafforda, sve se činilo kao gotova stvar.” – izjavio je Arjen i još dodao;

“Ali, kada sam se vratio u Holandiju, sve je prestalo. U pregovore oko transfera se uključio i Chelsea, koji je možda PSV-u ponudio više novca, nisam siguran. Tada su počeli pregovori i ja sam se sastao sa njihovim čelnim ljudima, nakon čega sam se odlučio da potpišem za njih. Da je Manchester poslao bilo koju ponudu, prihvatio bih je bez razmišljanja, ali nijedne sekunde nisam zažalio zbog prelaska u Chelsea.”

Robben je za Chelsea odigrao neke ključne utakmice ali su ga povrede spriječile da pokaže svoj puni potencijal. Upisao je 67 nastupa, postigao 15 pogodaka, namjestio njih 16, osvojio 2 titule Premier League i FA Cup.