BegovićBiH

Asmir Begović: Znamo da igraju čvrsto, moramo biti spremni!

Jedan od najiskusnijih igrača u rosteru Roberta Prosinečkog je i golman Asmir Begović, koji pred susret sa Sjevernom Irskom ističe kako su oni čvrsta ekipa kojoj se moraju prilagoditi.

Nakon nekoliko dana priprema i prijateljskog susreta sa selekcijom Turske, golman Bournemoutha ističe kako je ekipa dosta radila, ali i da se moraju prilagoditi čvrstim protivnicima koji gaje engleski stil igre.

“Radili smo ovih dana dobro, a to se moglo vidjeti i u utakmici koju smo igrali sa Turskom u kojoj je veći broj igrača dobio priliku. Najbitnije je da smo nastavili s kontinuitetom dobrih rezultata i što u tom susretu nismo primili gol. Izdržali smo pritisak Turske, a momci su ispred mene odradili dobar posao i nismo primili gol, što je opet ponavljam najvažnije”

“Navikao sam na taj stil igre. Oni su dobra ekipa, a prije dvije godine su bili na Evropskom prvenstvu. Znamo da su ozbiljni, igraju čvrsto, jako, tako da moramo biti spremni na to. Mi imamo kvalitet i ako dobro odradimo svi svoje zadatke mislim da možemo ostvariti pozitivan rezultat” – kazao je Begović.