Bayern potpisao mega-ugovor, od Adidasa će inkasirati 900 miliona eura!

Rijetki se uopšte danas sjećaju perioda kada je minhenski Bayer nosio neku drugu sportsku marku, izuzev najpoznatijeg sportskog brenda – Adidasa. 

Ipak, najnovija vijest vezana za Bayern i poznatu sportsku kompaniju katapultirat će bavarski klub u najviše sfere sportskog ali i privrednog života kako u Njemačkoj, tako i u svijetu. Naime, Adidas je odlučio da s aktuelnim prvakom Njemačke, koji je već ovjerio svoju 25. šampionsku titulu produži sponzorski ugovor koji je trajao do 2020. godine, piše sportsport.ba.

Iako je aktuelni ugovor važio još u narednih gotovo pet godina iz kompanije čiji su zaštitni znak “tri pruge” i koja je vlasnik određenog dijela dionica Bayerna odlučili su da s rekordni šampionom Njemačke potpišu novi mega-ugovor.

Adidas će Bayernu do 2030. godine za nošenje njigove uopreme isplatiti nevjerovatnih 900 miliona eura, što znači da će umjesto dosadašnjih 25 Bavarci po sezoni od Adidasa dobijati 60 miliona eura.

Novi ugovor bavarskom timu neće donijeti ugovor kakav ima Manchester United (100 miliona eura po sezoni), a razlog za to jeste da je engleski tim klub broj jedan kada se radi od azijskom tržištu.