Baždarević objavio imena Zmajeva za susrete protiv Andore i Austrije

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević, obavio je spisak fudbalera na koje će računati za kvalifikacioni duel za Evropsko prvenstvo sa Andorom, koji se igra 28. marta, te za prijateljski susret sa Austrijom, koji je na programu tri dana kasnije u Beču.

Za svoj selektorski debi na klupi Zmajeva Baždarević je pozvao 25 igrača za susret sa Andorom.

Golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski).

Odbrana: Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Chievo), Edin Cocalić (Mechelen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor), Emir Spahić (Bayer Leverkusen).

Vezni red: Miralem Pjanić (Roma), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Tino-Sven Sušić (Hajduk), Izet Hajrović (Werder), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Sturm), Sanjin Prcić (Rennes) i Gojko Cimirot (Sarajevo).

Napad: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Milan Đurić (Cessena), Riad Bajić (Željezničar).

Okupljanje je predviđeno za 23. mart do 14 sati u Zenici, a uz ovih 25 fudbalera Baždarević je za duel sa Austrijom na spisak uvrstio Tonija Šunjića (Kuban Krasnodar) i Semira Štilića (Wisla).

Nakon što je pročitao imena sa svog spiska na koja će računati u svojoj prvoj reprezentativnoj akciji u ulozi selektora, nekadašnji kapiten najbolje fudbalske selekcije obratio se i predstavnicima novinara koji su se u velikom broju okupili u jednoj od sala hotela Europa.