Belgija, Izrael, Vels, Kipar i Andora u grupi sa Zmajevima

Fudbalska reprezentacija BiH saznala je imena svojih protivnika u kvalifikacijama za EURO 2016. U grupi B sa našom selekcijom za plasman na naredno boriti će se reprezentacije Belgije, Velsa, Izraela, Kipra i Andore.

Počelo je dobro po izabranike Safeta Sušića nakon štto smo izšestog šešira dobili Andoru, a potom iz petog Kipar. Izrael nas je zapao iz četvrtog gdje je realno bio mnogo jačih reprezentacija. Ipak, iz trećeg šešira u našu grupu B izvučen je Vels, sa dva velika fudbalska imena u timu kakva su Realov Gareth Bale i Arsenalov Aaron Ramsey definitivno nisu ekipa za pocijeniti.

Ako nas je žrijeb “mazio” do drugog šešiša, onda nas je tu definitivno napustio obzirom da je kao posljednja u grupu B izvučena fudbalska reprezentacija Belgije, jedna od najboljih napadačkih ekipa današnjice. Reprezentacije su žrijebane u devet grupa, od kojih osam sa po šest selekcija i jedna u kojoj će se takmičiti pet reprezentacija. Po dvije prvoplasirane iz svake grupe osigurat će direktan plasman na Euro, baš kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Prvi susret igramo kod kuće, najvjerovatnije u Zenici, 9. septembra tekuće godine protiv Kipra, zatim 10, oktobra gostujemo kod Velsa, pa tri dana kasnije dočekujemo Belgiju u prvom derbiju grupe. Duel sa Izraelom, u gostima, na rasporedu je 16. novembra.

Nastavak kvalifikacija u 2015. godini počet ćemo gostovanjem slabašnoj Andori (22. mart), pa 12. juna dočekujem Izrael. U septembru imamo dva meča. Trećeg septemra 2015. gostujemo Belgiji, pa tri dana kasnije dočekujemo Andoru. U oktobru ćemo završiti kvalifikacije. 10. oktobra dočekujemo nezgodne Velšane, pa na kraju idemo na Kipar 13. oktobra 2015. godine.