180219Felix

Benfica ima novog wunderkinda: Upoznajte Joao Felixa!

Joao Felix tinejdžer je kojeg već uspoređuju s najvećima. Neki ga nazivaju ”novim Ronaldom”, dok ga neki uspoređuju s Lionelom Messijem.

Felix igra za Benficu, za koju je već postigao nekoliko fenomenalnih pogodaka, a zbog gola Sportingu postao je najmlađi strijelac u povijesti lisabonskog derbija.

Nogometno je odrastao u drugom rivalu, Portu, gdje je stigao s devet godina. Proveo je Portovoj akademiji šest godina, da bi ga onda otpisali zbog slabašne tjelesne građe.

Skauti Benfice doveli su ga iz drugoligaša Padroensea, a u Portu lupaju glavom u zid. Benfica je svog tinejdžera zaštitila odštetnom klauzulom od čak 120 milijuna eura, pa je ponuda Liverpoola od 70 milijuna za 19-godišnjaka odbijena.

Navodno oba Manchestera žele Felixa, kao i Barcelona te Paris Saint-Germain, ali pitanje je tko će platiti toliku cifru.

Felix igra na poziciji prednjeg veznog, a može igrati i u napadu te na krilu. Njegova proigravanja i golovi bacaju u trans navijače najpopularnijeg portugalskog kluba i nije ni čudo da su se velikani europskog nogometa počeli nadmetati za buduću zvijezdu.