Bešić: Naredne sezone će uslijediti moje najbolje partije

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine u vrlo kratkom periodu postao je jedan od miljenika navijača Evertona. Navijači kluba iz Liverpula i našem reprezentativcu vidjeli su pravog “fajtera”, a to je ono što se u Engleskoj itekako cijeni, tako da ne treba čuditi što Bešić odlično kotira u izboru za najboljeg igrača popularnih Karamela u ovoj sezoni.

“Jako sam sretan zbog ovakvog razvoja situacije. Ovdje sam tek pet mjeseci, ali za mene je ovo velika stvar. Iako igram tek nešto više od pola sezone, ali naredne će uslijediti najbolje partije”, rekao je Bešić.

O svojoj najboljoj utakmici u dresu Evertona Zmaj kaže. “Mnogo utakmica treba još da odigram. Mislim da je moj najbolji nastup u dresu Evertona dio u duelu sa Manchester Cityjem, ali vjerujem da postajem sve bolji iz utakmice u utakmicu”.

Veznjak Evertona i naše reprezentacije priznao je da mu nije bilo lako, ali je na kraju zadovoljan kako je protekao period adaptacije na klub, novu sredinu, novu poziciju i novi način igre.

“Moram još da naučim o stilu igre u Engleskoj. Jedno dodavanje, drugo dodavanje, a potom start ili duel, možda dva. Kao centralni vezni mogu mnogo više da ulazim u duele, pogotovo kada je riječ o klizećim startovima. Ipak, kao ‘šestica’ moram da naučim i da znam, da ako promašim sa klizećim starom da iza mene ostaje slobodan prostor”, kaže reprezentativac naše domovine, te dodaje:

“Moram biti strpljiv. Ja sam bio stoper pet ili šest godina, a na Svjetskom prvenstvu sam po prvi put zaigrao na poziciji ‘šestice’. Snaga i energija su moja jača strana, ali mislim da mi treba vremena da to pokažem”.

Bešić odlično barata i sa loptom, a neki od njegovih poteza sa loptu često su dizali publiku na Goodison Parku na noge.

“Ja znam i mogu driblati ali to još ne radim jer mi je potrebno vremena da osjetim prostor. Ipak, se ovdje igra jako brz fudbal, a u jednoj sekundi na vama može biti deset fudbalera”, kaže jedan od mlađih fudbalera Evertona, dodavši za kraj: “Pored toga što je brz ovdje je fudbal i fizički jak. Sviđa mi se, ali malo sam mršav, moram dobiti na kilaži. Često sam u teretani”.