Bez dlake na jeziku: Conte izjavom nakon utakmice podigao veliku prašinu

ConteBAR

Za razliku od domaćeg prvenstva, Interu ne ide po planu u Ligi prvaka. Nakon blamaže u prvom kolu, sada se iz Španije vraćaju praznih ruku i nakon dva kola imaju samo jedan bod.

 

Italijanski stručnjak Antonio Conte sinoć je u prvom poluvremenu na Camp Nou oduševio nogometni svijet postavkom protiv velike Barcelone.

Međutim, u nastavku igre iskusni napadač Luis Suarez postiže dva izuzetno efektna pogotka i tako klub iz Milana dovodi u zaista nezgodnu poziciju na samom početku sezone.

Conte je nakon meča bio ogorčen na Damira Skominu i pomoćnike koji su po njegovom mišljenju uticale na razvoj utakmice i poraz Intera u konačnici.

“Ogorčen sam jer su se neke stvari odvijale na određen način. Mnogo toga mi se nije dopalo od samog početka. Imao sam negativan osjećaj na klupi. Sudija je uticao na razvoj utakmice.”

“Sudija me je upozorio da će me za svaki naredni protest isključiti. Na njihovoj odjeći je napisano ‘poštovanje’ i samo sam to tražio. Sudije moraju poštovati timove koji su došli u Barcelonu igrati fudbal. Poštovanje mora biti obostrano, ali kući nosim gorak okus jer moram govoriti o suđenju.” – smatra Conte.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku