Bezidejni Zmajevi poraženi od Egipta

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u svom prvom nastupu u 2014. godini, i ujedno prvom pripremnom susretu pred odlazak na svjetsko prvenstvo u Brazil, poražena je od reprezentacije Egipta rezultatom 2:0.

Utakmica se igrala u austrijskom Innsbrucku, u koji je proteklih dana stiglo oko 10 hiljada bosanskohercegovačkih navijača iz svih krajeva Evrope, da bi bodrili našu najbolju selekciju. Nažalost, igrači im se nisu odužili na najbolji način.

Naprotiv, nisu uopšte ličili na onu Bosnu i Hercegovinu koja je prethodne kvalifikacije završila na prvom mjestu i koja je igrom i efikašnošću oduševila fudbalski svijet. Zmajevi su bili potpuno bezidejni, indisponirani i potpuno nezainteresovani tokom većeg dijela utakmice.

Izuzetak su možda bili Lulić i Kolašinac. Razloge ovako lošeg nastupa nećemo nagađati, ostavićemo to Papetu i ostalima u stručnom štabu da analiziraju i izvuku pouke, a mi se nadamo da je ovo bila samo još jedna loša noć za nas.

Od samog početka su Egipćani bili puno razigraniji i vidjelo se da su više željeli pobjedu u ovom meču. Prijetili su šutevima Geddoa i Fathy, ali nisu bili precizni. Lulić je za našu reprezentaciju imao dvije dobre prilike, ali se iz izglednih situacija nije baš najbolje snašao.

Treba još dodati da se u prvom poluvremenu od reprezentacije BiH oprostio i Samir Muratović (37), koji je za A selekciju naše zemlje odigrao ukupno 23 utakmice, a svoje nabolje partije za Zmajeve je pružao pod vodstvom Ćire Blaževića.

U drugom poluvremenu Pape je izvršio nekoliko promjena na terenu, a dres reprezentacije prvi put su obukla i dva debitanta, Tino Sven Sušić iz Hajduka i Anel Hadžić iz Sturma. Egipat u vodstvo dolazi u 53. minuti susreta, a precizan je bio Geddo na asistenciju Mohameda Salaha, koji se desetak minuta upisao i u listu strijelaca pogodivši za 2:0 i već tada donio Egipćanima zasluženu pobjedu.

Priliku da zaigraju u našem timu dobili su još i Višća, Vranješ i Hajrović, koji je imao i jedan dobar šut, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao.