Blamaža Zmajeva u Haifi, Evropsko prvenstvo sve dalje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je sa 3:0 poražena u Haifi od domaće selekcije Izraela u ovkiru četvrtog kola kvalifikacija za plasman na Euro 2016.

Naš nacionalni tim je dobro otvorio meč i već u prvoj minuti Pjanić je dobro izveo slobodan udarac sa oko 30 metara, ali je izraelski golman bio oprezan. U 10. minuti Hajrović je imao dobru šansu kada je sa pet metara udaljenosti od gola pokušao da smiri loptu umjesto da je plasira ka golu.

U nastavku je, prilikom napada Izraela bilo primjetno da naši igrači ostavljaju mnogo prostora kreatorima igre Izraela zbog čega smo u nekoliko navrata strepili od prodora. Prvi gol za Izrael postigao je Vermouth u 36. minuti susreta, a u finišu prvog poluvremena Damari je matirao Begovića za 2:0.

Početkom drugog poluvremena stvari našoj selekciji je dodatno otežao Toni Šunjić koji je zaradio direktan crveni karton. Konačnih 3:0 postavio je Zahavi u 70. minuti meča. 

Naš tim je tako nakon četiri kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo osvojio samo dva boda i trenutno se nalazi na predzadnjem petom mjestu na tabeli. U martu naredne godine nastavljamo kvalifikacije gostovanjem u Andori.

postave bih vs izrael