Bokserski meč stoljeća: Mayweather odlukom sudija slavio protiv Pacquiaoa!

Floyd Mayweather jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Mannyja Pacquiaoa na bodove u bokserskom meču stoljeća. Amerikanac je nakon 12 rundi došao do naslova prvaka u velter kategoriji po WBO, WBA, WBC i The Ring verzijama.

Floyd  Mayweather je tako ostao neporažen u profesionalnoj karijeri s omjerom 48-0 i na korak je od rekorda slavnog Rockyja Marciana koji je završio karijeru s 49-0.

“Želim zahvaliti Bogu na pobjedi, navijačima koji su došli u Vegas i širom svijeta. Pacquiao je vraški dobar borac, sad znam zašto je dio elite boksa… Znao sam da će dobiti neke runde, imao je svojih trenutaka u borbi, ali učinio sam sve što sam trebao da dobijem i držao ga na distanci. Moj bi tata sigurno učinio više, ali Manny je težak suparnik. Imam odraditi još jednu borbu u septembru”, rekao je Mayweather, kojeg je dobar dio dvorane ispratio zvižducima.

Amerikanac je pred više od 15 hiljada gledatelja u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu slavio jednoglasnom odlukom sudija (118-110, 116-112, 116-112). Bio je to iscrpljujuć i dug meč na svih 12 rundi, nakon kojeg su obojica dizala ruke u zrak slaveći pobjedu. Malo toga je zapravo presudilo…

“Bio je dobar meč. Mislio sam da sam pobijedio. Mayweather se dobro kretao, nije ga bilo lako pogoditi. Pokušao sam, ali to je boks”, kazao je Pacquiao.

Mayweather je aktivnije otvorio meč i u prvoj rundi zadao više udaraca. I u drugoj se Manny Pacquiao više branio, no Filipinac je odgovorio dominacijom u trećoj i četvrtoj rundi, kada je pomalo i uzdrmao Amerikanca. Idućih nekoliko rundi proteklo je u sporijem tempu, u osmoj je Pacquiao opet imao odličan direkt, ali ubrzo je odgovorio Mayweather. Sama završnica bila je vrlo izjednačena, ali suci su uvjerljivo presudili u korist prvaka Floyda Mayweathera.

A osim naslova, njemu je pripasti i minimalno 180 milijuna dolara, te tko zna koliko još od reklama i ostalog popratnog sadržaja. Pacquiaou pak za utjehu ostaje 120 milijuna dolara zarade…