Bosna ponovo slavila! Efendić 10 odbrana, a Mehinagić 10 golova!

Sarajevska Bosna nastavila je večeras u KSC Skenderija seriju odličnih rezultata u domaćem prvenstvu. Bosna je dočekala tuzlanski RK Sloboda Solana i pobjedom od 42-30 nastavila je svoj niz, koji sada već iznosi sedam pobjeda u nizu.

Bosna je preuzela vodstvo od samog početka utakmice i potpuno je opravdala ulogu favorita protiv solidne ekipe Slobode. Domaći su poveli 2-0, potom i 3-1 i postepeno su gradili prednost kroz prvo poluvrijeme. Igrali su jako dobru odbranu, tako da je Sloboda nakon 20 minuta igre postigla samo 6 golova. Bosna je u istom periodu postigla 14.

Do kraja poluvremena, Sloboda je zaigrala nešto bolje u ofanzivnom segmentu igre, ali je Bosna i dalje lahko postizala golove, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 21-10 za domaće. Istakao se Edo Mehinagić  sa 6 golova, dok je Damir Efendić zabilježio 9 odbrana. S druge strane, Buljugija i Suhonjić su postigli po 3 gola, dok je Bojić zabilježio 6 odbrana.

Sloboda je dosta bolje otvorila drugo poluvrijeme. Ogromna razlika od 11 golova sa poluvremena, smanjena je u prvih 10 minuta drugog dijela na 7 golova, 24-17, a potom 25-18. Bosna je u ovom dijelu dala šansu nešto većem broju igrača, pa su značajno izgubili ritam. Ipak, svojim golovima Mehinagić i Zulfić su presjekli dobru seriju Slobodu i omogućili Bosni da se psihološki vrati u utakmicu.

Sloboda nije imala snage da se Bosni ozbiljnije približi do kraja susreta, pa smo gledali rutinsko privođenje susreta kraju od strane domaćih. Bosna je do kraja uspjela i povećati gol razliku, pa je meč okončan konačnim rezultatom 42-30.

Bosna je tako nastavila seriju odličnih rezultata, koja sad već iznosi 7 pobjeda u nizu. Bosna je nastavila vršiti pritisak na vodeći Čelik, ali teško je očekivati da Zeničani pokleknu ovaj vikend, jer u Zenici gostuje RK Krivaja, koja će teško uspjeti da ozbiljnije zaprijeti trenutno najboljoj ekipi u ligi.

RK BOSNA SARAJEVO: Efendić 10 odbrana, Burnazović 1, Mehinagić 10, Memić 2, Džinović 1, Zahirović 2, Halilković 3, Jokanović 2 odbrane, Alibegović 3, Dramac 1 odbrana, Stanković 4 gola, Bračković 1, Zulfić 4, Građan 4, Bečić 6, Čičkušić 1
Trener: Zuhdija Korkarić

RK SLOBODA SOLANA: Bojić 9 odbrana, Buljugija 6, Jahić 2, Sedinović, Ferhatbegović 1, Sabljić 2 odbrane, Suhonjić 7, Serhatlić 3, Husejinović 1, Brčaninović 7, Đulić, Šahdanović 2, Cerić 2
Trener: Mirza Bulić