Briljantni Zmajevi se poigrali sa Slonovima

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u prijateljskom susretu u St. Louisu selekciju Obale Slonovače rezultatom 2:1.

Obala Slonovače je prva prijetila u ovom susretu. Gradel je iskušao Asmira Begovića, ali je naš sjajni golman odbranio njegov pokušaj. Naša reprezentacija je uzvratila u 11. minuti. Misimović je ukrao loptu protivničkoj odbrani, ali je bio sebičan. Umjesto da uposli usamljenog Džeku, pokušao je šutirati. Odbrana Obale Slonovače je zaustavila njegov udarac, te je propala odlična prilika.

Afrička selekcija je pravila puno grešaka u odbrani, a jednu takvu grešku je naša reprezentacija iskoristila u 17. minuti. Edin Višća je došao do lopte, golman Obale Slonovače ju je kratko odbio , a na pravom mjestu se našao Edin Džeko, koji je poslao loptu u mreži za vodstvo od 1:0.

Obala Slonovače je u 21. minuti mogla doći do izjednačenja. Nakon ubacivanja iz kornera, Sio je dobro šutirao, ali je Begović siguran. Potom je Obala Slonovače imala još nekoliko opasnih prilika pred našim golom, no srećom nisu bili precizni.

Još jednu veliku priliku Zmajevi su imali u 41. minuti.  Sjajnu loptu Pjanića za Džeku je spustio Hajrović, ali je Djakpa spasio svoj gol. Samo dvije minute kasnije i Džeko je ukrao loptu protivničkoj odbrani. Ipak, iako je Pjanić bio sam u sredini, Edin je šutirao na gol, ali je udarac otišao pored gola. Džeko je u finišu prvog poluvremena dobro prošao po lijevoj strani, odbrana Slonova je izbacila loptu do Edina Višće, čiji udarac brani golman Obale Slonovače.

Nakon osam minuta igre u nastavku naša selekcija je došla i do drugog gola. Sjajno ga je uposlio Pjanić, a Džeko je fantastičnim udarcem sa 20-ak metara pogodio za prednost od 2:0. Uzvratila je reprezentacija Obale Slonovače. Imali su nekoliko odličnih pokušaja prema našem golu, ali je nisu imali dobre završnice.

Ulaskom Didiera Drogbe napadi su postali sve opasniji, iskusni napadač je imao sjajnu šansu u 72. minuti, no Asmir Begović je sjajno odbranio. Pravio je Drogba dosta problema našoj odbrani. Stvarao je prilike i za svoje saigrače, a u finišu susreta je sjajni napadač pogodio za smanjenje i konačan rezultat od 2:1.