Čelica golom sa pola terena odveo Zagreb u osminu finala

U okviru devetog kola rukometne Lige prvaka ekipa Zagreba pobijedila je špansku Naturhouse La Rioju rezultatom 31:30 i tako kolo prije kraja grupne faze obezbjedila nastup u osmini finala ovog takmičenja. 

Junak hrvatskog prvaka bio je bosanskohercegovački reprezentativac Duško Čelica koji je postigao nevjerovatan pogodak sa pola terena i to nakon što je isteklo regularnih 60 minuta. Ni sam Čelica nije mogao vjerovati da je postigao pogodak sa preko 15 metara.

“Drago mi je da smo pobijedili. Nisam zadovoljan igrom, pristupom ni koncentracijom kako sebe tako ni svojih igrača. Moramo raditi da to izbjegnemo dalje, to se ne smije događati ovakvoj ekipi koja raste iz dana u dan i stremi vrhu svjetskog rukometa. Završni gol je čista sreća, sretan sam što sam dao taj gol. Lopta je ušla, ni sam ne znam kako, ali sretan sam što jest i drago mi je da smo pobijedili”, kazao je nakon susreta vidno uzbuđeni Čelica.

“Neriješen rezultat bio bi najrealniji, ali mi smo imali sreću sa zadnjim golom Duška Čelice. Čelica me čak pitao može li pucati na gol, ali sam mu rekao da ne priča gluposti i da je deveterac daleko. Stvarno nisam mogao vjerovati očima kada sam vidio da je lopta ušla”, kazao je trener Zagreba Veselin Vujović po završetku utakmice.