Čelni ljudi Manchester Cityja kuju plan s kojim bi pokorili Evropu!

Brzinom munje se Evropom proširila vijest plasirana iz Katalonije da je Pep Guardiola jučer potpisao predugovor sa Manchester Cityjem na čijoj klupi će sjediti od naredne sezone! Gotovo u istom trenutku, britanski Sun je lansirao vijest da je Leo Messi započeo pregovore sa Cityjem.

Mundo Deportivo, koji je dobro obavješten kada su u pitanju dešavanja vezana za katalonski fudbal, bez dvoumljenja tvrdi da je Guardiola potpisao ugovor sa Građanima koji će biti aktiviran na kraju sezone kada mu istekne saradanja sa Bayernom. Bavarci su u više navrata isticali da žele da zadrže Guardiolu, ali je i sam Karl-Heinz Rummenigge istakao da niko u Munchenu ne zna kakvi su planovi katalonskog stručnjaka.

Ipak, posljednjih dana se situacija promijenila i iz Munchena su počeli da stžu prvi signali priznanja da Guardiola može da ide. Rummenigge je poslije meča sa Hannoverom poručio da „u fudbalu postoje ciklusi“, „da igrači i treneri dolaze i odlaze“, i „da nijedan trener nije nezamjenjiv“. Iz takvih riječi mnogi su mogli da zaključe da se nešto sprema.

Još prošlog ljeta je Bild, koji rijetko kada griješi kada su ovakve svari u pitanju, lansirao vijest da će Guardiola od narednog ljeta biti trener Manchester Cityja. Produženje ugovora sa Manuelom Pellegrinijem je samo bila dimna zavjesa Građana koji će se Čileancu odužiti masnim obeštećenjem na kraju sezone.

Želja Manchester Cityja da dovede Guardiolu je poznata stvar već godinama. Pogotovo otkako su na visoke funkcije u klubu došli bivši Barcelonini direktori Txiki Begiristain i Ferran Soriano koji su bili u odličnim odnosima sa Guardiolom tokom njegovog mandata na klupi Barce.

Detalji ugovora i cifre se ne pominju, ali Mundo Deportivo ne ostavlja dilemu da ćemo od naredne sezone gledati Pepa na klupi Građana.

Međutim, to nije jedina bombastična vijest koja je sinoć odjeknula u Evropi. Ostrvski tabloid Sun (istina da je tabloid, ali tabloid koji zna da pogodi velike vijesti) je ekskluzivno najavio početak pregovora Manchester Cityja i Lea Messija čije dovođenje je takođe misija koja je povjerena Sorianu i Begiristainu kada su došli.

Prema izvorima Suna, Messi je prošlog mjeseca ušao u sukob sa čelnicima Barcelone koji su odbili da pričaju o produženju ugovora i istakli produženje saradnje sa Neymarom kao prioritet u odnosu na Messija. Argentinca je to naljutilo jer je očekivao više poštovanja od strane kluba. Barca je odlučila da se posveti blindiranju Neymara kojem je ponuđen novi ugovor vrijedan 15.000.000 eura godišnje, što će ga učiniti četvrtim najplaćenijim igračem u Evropi. Inače, to je sinoć potvrdila i Marca.

Messi je zbog toga donio odluku da otvori pregovore sa Manchester Cityjem koji mu je ponudio faraonski ugovor vriedan 60.000.000 eura po sezoni! Pregovore su sa Messijevim ocem započeli upravo Sorriano i Begiristain. Novac nije problem za Građane, pogotovo što im se od narednog ljeta aktivira novi mega ugovor o TV pravima od kojeg će godišnje inkasirati blizu 200.000.000 eura.

Navodno je i Barcelona spremna da prvi put sasluša ponudu za Messija i otvori pregovore. Katalonci neće insistirati na otkupnoj klauzuli od 300.000.000 eura već će biti zadovoljni i sa 150.000.000 eura za svog najboljeg igrača svih vremena.

Do ljetnjeg prelaznog roka je ostalo još vremena, ali kada ovako veliki mediji u istoj večeri „naslone“ tri ovako velike vijesti jednu na drugu, onda je definitivno da se nešto veliko valja iza brda.

Izvor: mozzartsport.com | sportam.info