Cocalić nakon prvijenca: Oduševljen sam, centaršut je bio savršen

Edin Cocalić živi fantastičnu 2015, u kojoj je po drugi put postao otac, onda je promijenio klub, zatim dobio poziv u A selekciju Bosne i Hercegovine, te debitovao protiv Andore u kvalifikacijama za Euro 2016.

Po povratku u Belgiju, Edin je postigao i prvijenac u dresu Mechelena, koji je sa ubjedljvih 4:1 nadigrao Waasland-Beveren u okviru play-offa za Evropsku ligu.

Cocalić je pogodio za rezultat od 3:1, a nije krio zadovoljstvo zbog prvijenca, koji je, kako kaže, stigao nakon uigranog centaršuta na drugu stativu, prenosi goal.com.

“Oduševljen sam svojim prvim golom. Centaršut je bio savršen i mogao sam ga lijepo zahvatiti glavom. Ovo smo uigravali na treningu i nagrađeni smo za trud”, rekao je Cocalić, koji uprkos visokom trijumfu upozorava da nema prostora za opuštanje.

“Beveren od samog početka nije imao želju da se nadigrava. Nije lako igrati utakmice u kojima svi očekuju pobjede. Ipak, imamo iskusne igrače i najvažnije da smo osvojili prva tri boda. Želimo biti prvi u grupi”, poručio je pouzdani defanzivac.