McGregor ušao u historiju UFC-a nokautiravši Alvareza u drugoj rundi!

Conor McGregor postao je prvi simultani prvak dvije UFC divizije u povijesti, nakon što se doslovno poigrao s Eddiem Alvarezom, kojeg je nokautirao nakon tri minute druge runde.

[ads1]

Irac je od prvog trenutka pokazao kako bi mogao biti neprelazan ispit za “slučajnog prvaka” Eddiea Alvareza, koji je ovako ostao bez pojasa da ga niti jednom nije uspio obraniti. Štoviše nije bio niti blizu.

Zapravo, borba je bila riješena već nakon minute. Tad je McGregor prvi puta uspio provući svoju ljevicu, kojom upisuje prvi knockdown. Alvarez se brzo ustaje, no odmah se počinje primjećivati respekt prema udarca njegovog protivnika, pa možda i strah da se to ne ponovi još jednom. I ponovilo se dvije minute kasnije, no brada Alvareza je to još uvijek izdržavala. Eddie je u prvoj rundi samo jednom pokušao rušenje, no to je bilo kilavo i slabo, odnosno nastavio se boriti upravo onako kako je McGregoru odgovaralo.

[ads1]

U drugu rundu se ulazi na sličan način, a nakon dvije minute pobjednakog stand upa, Alvarez dolazi do klinča uz ogradu, iz kojeg pokušava doći do rušenja. McGregor to nešto duže od pola minuta uspješno brani, nakon čega su ponovno u stand upu, a onda slijedi sjajna serija od četiri McGregorova udarca, nakon čega Alvarez po treći puta pada, a ovog puta se činilo da je sudac McCarthy vidio dovoljno te je vrlo brzo prekinuo, gotovo bez ikakve prilike Alvarezu da se pokuša vratiti u borbu.

McGregor je tako iskoristio poklonjeno, odnosno priliku da napadne pojas lake kategorije bez da je odradio ijednu borbu u toj diviziji. Pobjednom nad Alvarezom ušao je u povijesti postavši treći borac koji je nosio pojas dvije divizije te prvi koji je to napravio istovremeno.

No, za legitimitet će ipak biti potrebno koji puta oba i obraniti. No, najvećoj MMA zvijezdi u povijesti je da sada uživa u onome što je napravio. Nadamo se samo da, barem za sada, neće zatražiti napad i na pojas u velteru te time još više “zarobiti” sada dvije divizije na čijem je tronu.

fightsite.hr | sportam.info