Conteova izjava nakon utakmice pokazuje koliko je Juventus moćan tim

ConteJUV

U velikom italijanskom derbiju za vikend između Intera i Juventusa pobjedu je rezultatom 2:1 slavio tim Maurizija Sarrija.

Inter je do ovog kola imao maksimalan broj bodova, ali je Antonio Conte znao da će protiv aktuelnog prvaka i potpunog vladara lige biti izuzetno teško.

Borili su se vezni igrači Intera sa velikim presingom i odlično pripremljenim momcima iz Torina, ali su ipak poklekli i položili oružje nakon Higuainovog pogotka.

Tvorac moćnog Juventusa priznao je nakon utakmice da su jednostavno njegovi izabranici klasu ispod rivala sa kojim će se boriti za Scudetto.

“Kao što sam rekao nakon Barcelone, na putovanju smo na kojem nema prečica. Juve je druga kategorija u svakom segmentu i ne možemo se uspoređivati s njima. Postoji velika razlika. Do sada smo upisali šest pobjeda jer smo išli 200 na sat i pokušat ćemo to ponoviti.”

Prokomentarisao je i povredu bez dileme najboljeg igrača u dosadašnjem dijelu sezone za Inter, Sensija. Njegov izlazak sa terena promijenio je tok utakmice, čega je svjestan i Conte.

“Nakon što je on izašao, obje ekipe su mogle zabiti pobjednički pogodak. Ipak, oni su zabili i pokazali svu artiljeriju koju posjeduju. Ne mogu ništa zamjeriti ekipi, utakmica je bila izjednačena do kraja. Iz trenerskog iskustva, imamo još puno posla kako bismo napredovali, a Juventus je već sada sjajna ekipa.” – priznao je Conte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku