Cristiano Ronaldo: Pokažite mi igrača mojih godina koji igra na sličnom nivou

Ronaldo

Portugalac Cristiano Ronaldo u razgovoru za France Football otkrio je neke zanimljive stvari iz svoje karijere, a iskoristio je priliku da još jednom podsjeti na priču koju ima.

 

Ronaldo je prvo rekao da je ponosan na činjenicu da je postigao 700 pogodaka u karijeri, a onda je otkrio koji gol mu je najdraži.

“Impresivno je postići 700 golova u karijeri, ponosan sam na taj podatak jer sam svjestan da nije puno igrača to uspjelo. Što se tiče najdražeg pogotka u karijeri, izabrao bih onaj protiv Juventusa u dresu Real Madrida u aprilu 2018. godine jer je to bio gol koji sam čekao godinama.”

Napadač Juventusa je rekao da je rivalstvo između njega i Messija bilo zdravo i da su obojica pokušavali biti što je moguće bolji.

“Rivalstvo između Messija i mene je bilo zdravo, ono je podsticalo obojicu da budemo još bolji, posebno u vrijeme kada sam igrao u Španiji.”

Ronaldo je rekao da je njegov cilj biti što je duže moguće na nivou na kojem igra.

“Moj cilj je da ostanem mlad, da budem konkurentan, a vi mi pokažite igrača mojih godina koji je na mom nivou i uz to igra u timu kakav je Juventus.” – kazao je Portugalac.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku