Čuda su moguća: Koliko je Leicester platio kompletnu prvu postavu?

Fudbalska bajka Leicestera se i dalje nastavlja! U okviru 25. kola Premiershipa Lisice su rutinski savladale Manchester City usred Etihada, a ako u narednom pobjede i Arsenal, ta bajka bi vrlo lahko mogla postati i stvarnost.

[ads1]

Prije tačno godinu dana Leicester je bio posljednji na tabeli, a vrlo zanimljiva je i činjenica koliko je klub potrošio na kompletnu početnu postavu ove sezone. Naime, vlasnici Leicestera su za 11 standardnih igrača u ovoj sezoni izdvojili samo 22.25 miliona funti.

Najskuplje plaćeno pojačanje Lisica je Japanac Shinji Okazaki koji je došao iz redova njemačkog Mainza za 7 miliona funti. Jamie Vardy je stigao iz niželigaša Fleetwood Towna za samo milion funti, dok je Riyad Mahrez za mizernih 400.000 funti kupljen od francuskog Le Havrea!

Poređenja radi, ekipa Manchester Uniteda je u ljetnom prelaznom roku samo na Depaya izdvojila 24.5 miliona, Chelsea je za Pedra Barceloni platio 21.4 milion, dok su Građani za Otamendija izdvojili čak 28.4 miliona funti.

Tako je Leicester svijetu pokazao da se novcem ne mogu kupiti ni bodovi, ni titule, ni navijači i da je fudbal još uvijek živ. Zbog toga Lisice trenutno imaju najviše navijača na svijetu i sigurno da ih svi žele vidjeti kao šampione Premiershipa.

Vlasnici Leicestera su za 11 standardnih igraca izdvojili 22.25 miliona funti.