Italijanski mediji: Da li je Marc Atkinson svjesno oštetio Juventus?!

Nakon sinošnje utakmice pojavile su se špekulacije da je sudija Marc Atkinson svjesno uništio Juventus zbog rivaliteta engleskih i italijanskih klubova!

[ads1]

Juventus je bio skoro na koljenima jer je gubio 0:2 od Bajerna, ali uporni talijani su se vratili u meč. Uspjeli du doći do remija i sada imaju razloga nadati se u revanšu. Međutim, javnost na Apeninima i tamošnji mediji su osuli drvlje i kamenje po engleskom sudiji tvrdeći da je Englez uništio Juventus nekim odlukama.

Prvo je sporna situacija u 22. minutu kada poslije šuta Pogbe lopta pogađa Artura Vidala u ruku, a Atkinson ne svira penal za Juventus. Druga velika greška po mišljenju Italijana je vodeći gol Bajerna. Kada je Muller šutirao, Robert Lewandovski je bio u čistoj ofsajd poziciji i zasmetao golmanu Juventusa Buffonu.

Mnogi analitičari za suđenje, baš kao i bivši arbitar Graciano Cesari tvrde da je jasno bilo namjere i da je gol morao da bude poništen. Talijanskim medijima je sporan i drugi gol Bavaraca. Oni kažu kako je majstorskom pogotku Robbena prethodio faul Lewandovskog nad Bonuccijem.

Navodno je Englez svjesno oštetio Juventus jer se engleski i talijanski klubovi bore za treće mjesto na evropskoj rang listi.