Da li se sprema potpuno luda trampa između Juventusa i Cityja?

Kako pišu inostrani mediji, Juventus i Manchetser City bi u predstojećem zimskom prijelaznom roku mogli da odrade zaista ozbiljan i neočekivan posao.

Prva u nizu takvih informacija je da Građani u januaru žele dovesti Alexa Sandra za 40 miliona eura, koji je u Staru damu ljetos stigao iz Porta za 26 miliona eura. Ali, danas se pojavila potpuno nova informacija, koja bi definitvno napravila pravi “bum” u evropskom fudbalu.

U današnjem izdanju Gazzette dello Sport osvanuli su naslovi o senzacionalnoj razmjeni između Juventusa i Manchester Cityja, u kojoj bi učestvovali ponajbolji igrači ovih klubova, Francuz Paul Pogba i Argentinac Sergio Aguero.

Što se tiče Pogbe, ovo nije nikakvo iznenađenje, jer su Građani u nekoliko navrata pokazivali interesovanje za njegove usluge i bili spremni platiti veliki novac za transfer mladog francuskog reprezentativca, ali ovo je prvi put da se Aguero spominje kao realna opcija ovakvih pregovora.

Bez obzira na priče koje se provlače kroz razne medije, nema sumnje da nas očekuje možda i jedan on najinteresantnijih prijelaznih rokova, a pošto je prvi januar vrlo blizu, nećemo još dugo čekati da vidimo rasplet tih događaja.