DA, MOGUĆE JE: Neymar stiže u Premiership?!

NeymarCFC

Najskuplji nogometaš današnjice Neymar zvijezda je prijelaznog roka, a da će tako biti i ovoga puta, govore izvještaji inostranih medija.

Javna tajna je da Brazilac nije u dobrim odnosima sa vlasnicima jednog od najbogatijih evropskih klubova, a u više navrata je ovog ljeta forsirao odlazak u Barcelonu.

Nakon što je uvidio da njegov bivši klub neće moći osigurati novac za njegov potpis, odlučio se primiriti i ovu sezonu igrati na ‘Parku prinčeva’.

Međutim, mediji prenose da će se pored Barcelone, Juventusa i Real Madrida u priču uključiti i engleski gigant koji se vraća na tržnicu u velikom stilu.

Riječ je o Chelseaju koji broji ogromnu cifru prihoda zahvaljujući transfer zabrani. Kako prenose izvještaji, u Neymaru vide odličnu i dugoročnu opciju na krilnim pozicijama gdje uskoro dolazi od smjene generacija.

Brazilac je u novu sezonu ušao sa velikim stilom. Postigao je par odlučujućih pogodaka, a na svom kontu ima četiri iz pet odigranih utakmica do sada. Transfermarkt smatra da trenutno vrijedi 180 miliona eura.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku