Damir Efendić potpisao za makedonski Metalurg

Dugogodišnji golman RK Bosna iz Sarajeva, Damir Efendić, postao je još jedan u nizu igrača koji su u teškoj situaciji napustili redove Bosne. Damir je potpisao za makedonski Metalurg iz Skopja, a ugovor mu važi do juna 2015. godine.

Odlazak Efendića će sasvim sigurno biti jak udarac za ionako slabu ekipu Bosne, no nakon što je tokom polusezone Bosna došla u tešku situaciju, postalo je jasno da je i za Efendića vrijeme da napusti ekipu, prenosi sport033.ba.

Tokom godina, Efendić je stekao reputaciju jednog od najboljih golmana domaćeg prvenstva, a oduvijek je bio lojalan i odan Bosni. Ipak, transfer u Metalurg će svakako doprinijeti da Efendić obezbijedi svoju egzistenciju, jer je dostigao plafon po tom pitanju što se tiče Bosne.

Efendić će dres Metalurga nositi do ljeta ove godine, ali postoji mogućnost njegove obnove, ukoliko on zadovolji uslove struke.

Nema sumnje da je ovo bitan korak za njegovu karijeru, a svim ljubiteljima rukometa u našoj zemlji ostaje nada da će Efendić uspjeti da se nametne u Metalurgu, čime bi reprezentacija dobila potencijalnog kandidata za golmansku poziciju na duže staze.