Danas Fudbalski klub Sarajevo, slavi svoj 68. rođendan.

Danas, 24. oktobra 2014. godine, najveći bosanskohercegovački sportski klub, Fudbalski klub Sarajevo, slavi svoj 68. rođendan. 

Na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine, u velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu došlo je do spajanja Udarnika i Radnika u novo društvo, koje je zvanično nazvano “Tordepo”.

Nedugo zatim, SD “Torpedo” svoje ime mijenja u Sarajevo, koje je ostalo nepromijenjeno do danas. U sklopu fudbalske lige bivše Jugoslavije, Sarajevo je u dva navrata osvajalo trofej prvaka, čime je bordo-bijeli klub najuspješniji bosanskohercegovački klub u tadašnjem prvenstvu.

Fudbalski klub Sarajevo osvajao je i titule prvaka Bosne i Hercegovine, a u prošloj takmičarskoj sezoni, osvojen je i posljedni trofej, Kup Bosne i Hercegovine. Osim u nacionalnim takmičenjima, Fudbalski klub Sarajevo zabilježio je značajne uspjehe na međunarodnoj sceni u toku svoje, već sada, šezdesetosmogodišnje uspješne prošlosti.

Fudbalski klub Sarajevo danas broji više od 5.400 članova i time je najveći klub u našoj državi. Organizacijski su daleko iznad premijerligaškog prosjeka, ali konkretni rezultati na terenu još uvijek se čekaju.

Navijači su strpljivi jer oni Sarajevo vole bez obzira na sve, ali opet, titula, pehara i priznanja – nikad dosta. Duboko vjerujemo da najbolji dani za Fudbalski klub Sarajevo i za na hiljade bordo-bijelih navijača nisu iza nas, već naprotiv, da tek dolaze.

https://www.youtube.com/watch?v=NQE61xSpTeI