Danci ga provocirali, a Zlatan im uzvratio majstorijama!

Neuništivi Zlatan Ibrahimović je sa dva gol srušio  regionalnog rivala u baražu za Euro 2016. Danska je odlično otvorila utakmicu i činilo se kako će anulirati prednost gostiju iz prve utakmice (2:1), no tada se pojavio sjajni švedski napadač i ponovno iskazao klasu.

Danska je dominirala i gol je visio u zraku, ali se tada, u 19. minuti, na suprotnoj strani ukazao Ibrahimović. Kallstrom je izveo korner, a Ibrahimović udarcem iz prve pogađa kroz „šumu“ Danaca za veliko vodstvo svoje momčadi.

Nastavak utakmice pružio je vrlo izjednačenu i čvrstu utakmicu, a pitanje pobjednika i putnika na Euro 2016. bilo je riješeno u 76. minuti kada je sjajni Zlatan iz vrhunsko izvedenog slobodnog udarca zabio svoj drugi pogodak na utakmici i treći u ovom baražu.

Ipak, Danska je do kraja utakmice uspjela izjednačiti. U 81. minuti Poulsen je odlično ispratio centaršut Rize Durmišija, za smanjenje vodstva, a na konačnih 2:2 postavio je Jannik Vestergaard u sudačkoj nadoknadi.

Danske novine Metroxpress napravile su neobičnu uvertiru pred ovu utakmicu. Na naslovnici pomenutih novina je fotografija Zlatana Ibrahimovića i ništa ne bi bilo neobično da nije ostavljena mogućnost da se okrene samo donja polovina strane.

Danci provocirali Ibru, a on im uzvratio majstorijama!