140619Olmo

Dani Olmo konačno progovorio o odlasku iz Dinama!

Dinamov nogometaš Dani Olmo, koji će ovaj mjesec igrati za mladu reprezentaciju Španjolske na Europskom prvenstvu, progovorio je o svojoj budućnosti u razgovoru za španjolski AS.

Talentirani 21-godišnji krilni napadač nalazi se na popisu Španjolske U-21 reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 16. do 30. juna igrati u Italiji i San Marinu.

U Dinamu sam davao sve od sebe kako bih se našao na ovom popisu, te sam zahvalan na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću izborniku uzvratiti na terenu“, izjavio je Olmo.

Olmo je 2014. godine kao 16-godišnjak prešao iz Barcelone u Dinamo. Prije dva tjedna je dobio nagradu Hrvatske udruge Nogometni sindikat za najboljeg igrača Prve HNL u prošloj sezoni.

U dresu hrvatskog prvaka odigrao je 44 utakmice u kojima je postigao 12 golova i podijelio devet asistencija.

Mislim da sam pogodio odlaskom iz Barcelone, nikada nisam zažalio zbog te odluke. Nitko ne zna što bi se bilo dogodilo da sam ostao ondje, no sretan sam. Nitko mi nije bio dao takvu sportsku ponudu kao zagrebački Dinamo“, poručio je Španjolac.

Olmo je otkrio kako bi htio otići u neku veliku nogometnu ligu:

Mogao bi ovo biti trenutak za iskorak. Ali sada sam usredotočen na Europsko prvenstvo. O tome ćemo razgovarati kada završi.”

S Dinamom mu ugovor istječe u ljeto 2021. godine a tržišna vrijednost iznosi 15 milijuna eura.

Vratiti se u Španjolsku bilo bi jako lijepo. No, također mi se jako sviđaju i Italija, Engleska ili Njemačka“, zaključio je Olmo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku